Casa de pensii a făcut un ANUNȚ IMPORTANT pentru toți pensionarii români! Toată lumea trebuie să știe asta!

Casa de pensii a făcut un ANUNȚ IMPORTANT pentru toți pensionarii români! Toată lumea trebuie să știe asta!

Casa de Pensii a făcut un anunț care îi vizează direct pe toți pensionarii. Nu sunt puțini cei care întâmpină probleme cu procedura de obținere a taloanelor electronice de pensie, întrucât aceasta este complicată și presupune mai multe drumuri la ghișeu.

Anunț de la Casa de Pensii pentru toți pensionarii

Cei care vor să obțină talonul electronic de pensii, trebuie să-și facă un cont online pe site-ul Casei de Pensii (formularul poate fi găsit la secțiunea Conturi online), iar după completarea formularului, să-l depună la ghișeul Casei de Pensii.

Contul va fi activat de către lucrătorii Casei de Pensii, iar apoi solicitantul va primi o listă cu mai multe instrucțiuni și un link pe mail, valabil 72 de ore. Accesarea link-ului este necesară pentru stabilirea unei parole.

Pentru a solicita talonul electronic trebuie completată încă o cerere pe care o găsiți  pe site-ul cnpp.ro, la secțiunea Depuneri cereri și documente.

Până acum 11.400 de pensionari din România (6000 doar în București) au solicitat talonul electronic de pensii.

„La început procedura a fost greoaie, dar au venit, au întrebat, s-au documentat. Mai sunt probleme, fie, uită parola, mail-ul nu a fost introdus corect, le acordă dreptul să își pună o altă parolă – sunt probleme de natură tehnică”, a explicat Alina Frățică, șef Serviciu și Contribuții Sociale la Casa de Pensii.

Ce este, de fapt, talonul electronic de pensii

Talonul de pensie în format electronic ține loc vechiului talon de pensie în format fizic. Acesta conține un cod QR pe care pensionarul îl poate prezenta la medicul de familie, la spital sau în călătoriile cu trenul

Toți pensionarii care au optat pentru încasarea pensiei într-un cont bancar pot să obțină documentul de informare cu privire la plata drepturilor care se achită prin intermediul caselor teritoriale de pensii (talonul de pensie) prin e-mail și în contul din portalul CNPP.

Pensionarii care nu optează pentru transmiterea prin mijloace electronice a talonului electronic îl vor primi în continuare în format fizic.

Comentarii